http://www.runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/122881runovici.jpglink
http://www.runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/765417mlin_slap.jpglink
http://www.runovici.hr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/578485most_mlin.jpglink

Završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta ZAŽELI – program zapošljavanja žena u Runoviću

 

U ponedjeljak 8. svibnja 2023. godine u dvorani Doma kulture Općine Runovići održana je završna konferencija na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti i ostvareni ciljevi u okviru projekta, s posebnim osvrtom na važnost skrbi o starijim i nemoćnim osobama na području Općine. Ovim se događajem Općina i službeno oprostila od zaposlenih žena koje su radile u sklopu toliko iščekivanog projekta.

Vrijednost projekta ZAŽELI – program zapošljavanja žena u Runoviću iznosio je 1.280.440,00 kuna, s intenzitetom EU potpore od 100%. Žene su bile zaposlene na period od 6  mjeseci kroz koji su redovito pružale potporu i podršku za 170 krajnjih korisnika u njihovim domovima pomažući im u čišćenju stambenog prostora i uređenju okućnice, pripremi obroka, dostavi lijekova, namirnica, plaćanja računa i slično. Tijekom spomenutog razdoblja korisnicima su redovito svaki mjesec podijeljeni paketi kućanskih i higijenskih potrepština. 

Uz partnere projekta, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Imotski te predstavnike susjednih općina, nazočne žene pozdravio je načelnik Općine Runovići, Mario Repušić, pohvalivši rad gerontodomaćica na terenu. Načelnik je istaknuo kako je projekt u naše mjesto donio mnogo pozitivnih koristi. Uz osiguran izvor prihoda nezaposlenim ženama, omogućeno je i pružanje pomoći starijim stanovnicima u svakodnevnim obvezama. Na suradnji i pruženoj pomoći starijim i nemoćnim mještanima, posebno u vidu prevladavanja usamljenosti i socijalne isključenosti, zahvalila se i voditeljica projekta koja je istaknula kako su se osim poboljšanja kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici, stekla i brojna prijateljstva. Nadamo se da stanka do iduće četvrte faze ovog projekta neće biti preduga, s obzirom na velik interes i sve veće potrebe ove osjetljive skupine. 

zazeli-zavrsna

  

lenta logo zazeli

 

proracun icon

Transparentnost

Zazeli1

Zastita podataka

Zastita podataka

Informacije

Općina Runovići

Trg fra Mije Runovića 5

21261 RUNOVIĆ

 

Radno vrijeme:

08:00 - 15,00 h

Rad sa strankama:

08:00 - 10,00 h


tel.: 021 84 95 07
fax.: 021 84 95 08

Načelnik: 021 84 91 25


E-mail:

opcina-runovici@st.t-com.hr

opcina.runovici@gmail.com

 

 

www.facebook.com/opcina.runovici

 

Općinsko sjedište: RUNOVIĆ
Broj stanovnika: 1.968 (2021.g.)
Površina : 59,42 km2

 

grb opcina runovic